Dataetik – Den Nye Konkurrencefordel

English version can be pre ordered here (Danish version here.)

Bogen  Dataetik: Den nye konkurrencefordel udkommer på dansk og engelsk (i oktober 2016) – sidstnævnte støttet af Internet Society (isoc.org). Den indeholder over 50 cases på virksomheder i ind-og udland, der arbejder med dataetik på en eller anden udstrækning.

Bagsidetekst:

Respekt for privatliv og individets ret til at kontrollere egne data bliver et af fremtidens vigtigste konkurrenceparametre. Virksomheder, organisationer og myndigheder, der arbejder med dataetik som et samfundsansvar på lige fod med respekt for miljø og menneskerettigheder er morgendagens vindere. Digital tillid bliver altafgørende for digital vækst og velfærd.

Det er den røde tråd i bogen, som er en trendanalyse med konkrete cases på virksomheder, der arbejder med dataetik i forskellig udstrækning. Bogen beskriver, hvordan data er blevet til en forretningsmodel, og hvordan borgere og forbrugere ikke længere kun er bekymrede, men også er begyndt at handle, hvordan alternative virksomhedsformer, teknologi og en ny europæisk databeskyttelseslovgivning bakker op om et spirende marked for dataetiske produkter og tjenester. Den beskriver de nye tech-tendenser og de medfølgende etiske dilemmaer, samt hvordan man kommer igang med dataetikken og bruger den til at fremme den digitale tillid.

Bogen er skrevet af Gry Hasselbalch og Pernille Tranberg