Digitale kløfter (“Digital divides”, op ed, Dagbladet Information)

En digital revolution har fundet sted. Den er fejet over landene, har forbundet dem med sitrende kabler og signaler og dannet et netværk af vigtige informationer. Den har ændret måden, mange af os kommunikerer, arbejder og lever på. Og den har ændret økonomiske såvel som politiske makrostrukturer.

Den digitale revolution har i det hele taget omdannet en stor del af verden til et informationssamfund – først og fremmest den del af verden, som man tidligere betegnede som industriel, dvs. i-landene. Mens magt i et industrisamfund konkretiseres i besiddelsen af maskiner, antal ansatte og kapital, er magt i et informationssamfund langt mere symbolsk. Her handler det om at sidde på informationerne. De, som har adgang til information, forstår at udnytte information, ejer information og har den viden, der skal til for at distribuere information, har magten i informationssamfundet….. Læs hele artiklen på www.information.dk